OSAGAIAK (4 lag.)
Ahate-bularkiak
2 ahate-bularki
Patata-purea
1 kg patata
ura
gatza
gurina
esne-gaina
1 gorringo
Ziape-saltsa
1 bote txiki ziape
1/2 l haragi-salda
gurina
irina
esne-gaina
gatza
NOLA EGIN
Patata-purea
- Patatak zuritu, zatitu eta egosi; gatza eman.
- Egositakoan, ur erdia-edo kendu eta gehitu gurin eta esne-gain pixka bat. Egosi dena pixka batean eta irabiagailuarekin txikitu.
- Azkenik, gehitu gorringoa eta nahastu.
Ziape-saltsa
- Urtu gurin pixka bat ontzi batean. Urtutakoan, gehitu irin pixka bat eta ongi nahastu. Gehitu haragi-salda beroa, ongi nahastu eta irakinaldi bat eman.
- Gehitu ziapea, bote txiki baten erdia-edo, eta gehitu esne-gain pixka bat. Nahastu eta eman irakinaldi bat.
- Azkenik, gehitu gatz pixka bat.
Ahate-bularkia
- Egin ebaki batzuk ahate-bularkiari, koipearen aldean, eta parrillan egin, azalaren aldetik. Azalaren aldea kurruskari dagoenean, buelta eman eta haragiaren aldea egin 2 bat minutuz; gustuak gustu, haragia gorri antza jaten da. Gatza eman.
- Bularkia zartagin batean egin behar badugu, kendu koipearen erdia-edo, eta, zartaginean egiten ari garela koipea urtu eta pilatu ahala, kendu
Platerean nola
- Jarri alde batean patata-purea, eta ziape-saltsa bestean.
- Jarri ahate-bularkia erdian.
No comments:
Post a Comment